Hlavní obsah

Na Manhattanu se objevila obscénní figurína nahé Clintonové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Obyvatele New Yorku v úterý šokovala obscénní figurína demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové, která se objevila u stanice metra Bowling Green na dolním Manhattanu. Obnažená Clintonová s kopyty místo nohou chovala na svých obnažených ňadrech hlavu bankéře z Wall Street. Socha v životní velikosti vyvolala pozdvižení kolemjdoucích, byla stržena na zem a nakonec odvezena.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Dílo, jehož autorem je údajně sedmadvacetiletý Anthony Scioli, je zřejmě reakcí na sochy nahého protikandidáta Clintonové Donalda Trumpa, které se v New Yorku a v několika dalších amerických městech objevovaly v srpnu a září. Zobrazovaly Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Ukazovaly i politikovy genitálie.

Instalace na Bowling Green vyvolala živý zájem, lidé si pořizovali fotografie Clintonové mobilními telefony a diskutovali o prezidentských volbách. Rozdílné názory na budoucího nájemníka Bílého domu vyvolaly nakonec strkanici, jejíž obětí se stala i socha. Dav bránil přítomnému tvůrci figurínu znovu postavit.

Na místo se nakonec dostavila protiteroristická jednotka newyorské policie, která Sciolimu přikázala jeho artefakt odstranit. Podle policistů figurína vyvolala nebezpečné srocení davu.

Reklama

Výběr článků

Načítám