Hlavní obsah

Auto v San Diegu spadlo z mostu mezi návštěvníky parku, čtyři lidé zemřeli

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z kalifornského San Diega od sobotního odpoledne místního času vyšetřují vážnou dopravní nehodu, při které zemřeli čtyři lidé, devět dalších osob bylo zraněno. Podle informací vyjel řidič z dálničního sjezdu na mostě a s vozem dopadl do blízkého parku, kde v té chvíli probíhal festival.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto v San Diegu sjelo z mostu mezi návštěvníky parku, čtyři lidé zemřeli Video: Reuters

 
Článek

Podle očitých svědků řidič minul sjezd z dálnice a po neúspěšném manévru vylétl ze silnice. Z výšky zhruba 18 metrů nejdříve porazil jeden ze stromů, poté dopadl přímo na diváky do blízkého parku.

Pod zdemolovaným vozem zůstali uvězněni čtyři lidé, uvedl pro CBS News Brian Fennessy, člen hasičského sboru San Diega. Ostatní diváci společnými silami auto nadzvedli, spolu s policisty, kteří byli poblíž, začali poskytovat zraněným první pomoc. Podle kapitána Chucka Kaye z místního policejního oddělení to už ale nepomohlo.

Kromě čtyř mrtvých bylo zraněno dalších osm osob. Jeden člověk utrpěl vážné poranění hlavy, dalších sedm pak lehčí či středně těžká poranění.

„Je to strašné. Byli to nevinní lidé, kteří se sem přišli bavit, a teď jsou mrtví,” uvedl mluvčí kalifornské dálniční kontroly Jake Sanchez.

Řidič, který jel ve voze sám a utrpěl při nehodě také vážná zranění, byl zatčen a obviněn z řízení pod vlivem alkoholu a zabití. Podle místní stanice CBS8 jde o čtyřiadvacetiletého člena amerického námořnictva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám