Hlavní obsah

Policisté v Kentucky zadrželi klauna v děsivé masce

Americká policie zadržela ve městě Middlesboro na jihu státu Kentucky muže v převleku klauna. Policisté ho identifikovali jako dvacetiletého Jonathana A. Martina. Ve Spojených státech se v posledních týdnech objevilo několik případů, kdy klauni na veřejnosti děsili lidi a ti kvůli tomu volali policii.

Ilustrační snímek

Článek

Policisté mladíka dopadli v pátek časně ráno místního času. Podle policejního prohlášení „budil veřejné znepokojení“. Byl oblečený v klaunském kostýmu, na obličeji měl masku a stál přikrčený u stromů obytného komplexu v Cumberland Village na západě Middlesboro.

„Jakmile jsem klauna viděl a zastavil jsem, rozeběhl se k autu v Cumberland Village,“ uvedl podle místního serveru WDRB ve zprávě o zadržení zasahující policista.

Zadržený Jonathan A. Martin v masce klauna

Mladík skončil ve vazbě. Je obviněný z nošení masky na veřejnosti a výtržnictví.

Šlo by o banální případ, kdyby se v poslední době v několika státech USA neobjevily zprávy o klaunech v hrozivých maskách, kteří děsí lidi.

Policie varovala, aby lidé klaunské masky na veřejnosti nenosili, protože to může vést k tomu, že budou vyšetřováni a obviněni.

„Řídit v převleku za klauna nebo chodit s takovou maskou na veřejnosti vás může dostat do nebezpečné situace,“ varovala podle BBC například policie v Barbourville ve státě Kentucky.

Zadržený Jonathan A. Martin

Dodala, že samotné nošení převleku není porušením zákona, ale může děsit lidi, což už může vést k obviněním.

Podobné případy, kdy se na veřejnosti objevili klauni v děsivých maskách, byly hlášené v posledních týdnech i v Severní a Jižní Karolíně, Alabamě, Georgii a právě v Kentucky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám