Hlavní obsah

Desítky zraněných po explozi v New Yorku. Policie objevila další výbušné zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Nejméně 29 lidí bylo zraněno při mohutné explozi, která v noci na neděli středoevropského času otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku. Jedno zranění je údajně vážné. Starosta New Yorku Bill de Blasio prohlásil, že výbuch byl pravděpodobně „záměrný čin”. Stanice Fox News nejdříve informovala o dvou explozích. Policie skutečně již našla další výbušné zařízení a varuje občany, aby byli obezřetní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní vyšetřovatelé ohledávají místo výbuchu na ManhattanuVideo: AP

 
Článek

Starosta řekl, že New Yorku v tomto okamžiku nehrozí žádné konkrétní nebezpečí. Policie ale prověřuje ještě další lokalitu poblíž místa výbuchu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Speciální jednotka odváží z místa činu podezřelé zařízeníVideo: Reuters

Bezpečnostní kamera zachytila explozi (v čase 0:32, v horní části obrazu)

Vysoký představitel newyorské policie Harry Wedin na twitteru napsal, že nedaleko místa exploze bylo nalezeno možné druhé výbušné zařízení. Jde zřejmě o tlakový hrnec a bylo připojené kabely k mobilnímu telefonu. Zatím není jasné, co obsahuje uvnitř.

Televize CNN s odvoláním na zdroj z bezpečnostních složek již dříve uvedla, že vyšetřovatelé se na základě předběžných informací domnívají, že výbuch na Manhattanu způsobila nálož umístěná v popelnici nebo poblíž ní. Policie již varuje občany, že hrozí výbuch i na dalším místě.

Výbuch, k němuž došlo v sobotu kolem 20:30 místního času (dnes 2:30 SELČ), poničil podle svědků okolní budovy i vozidla. Stovky lidí z místa utekly. Na místo se sjelo množství sanitek, hasiči a policejní auta. Policie oblast evakuovala a uzavřela. Varovala také, že motoristé musejí počítat s dlouhými zdrženími. Incident rovněž ovlivnil provoz na některých trasách metra.

Foto: Rashid Umar Abbasi , Reuters

Hasiči stojí poblíž místa exploze na newyorském Manhattanu.

Další bomba v New Jersey

V sobotu vybuchla podomácku sestrojená bomba v New Jersey, a sice nedaleko tratě, na které se měl běžet charitativní závod. V době exploze nebyli u místa výbuchu žádní lidé a bomba ani nezpůsobila žádné škody.

Newyorský starosta Blasio řekl, že neexistuje žádné specifické spojení mezi výbuchy v New Jersey a New Yorku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu na Manhattanu bylo zraněno nejméně 29 lidíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám