Hlavní obsah

V Texasu studentka zranila spolužačku, sama se pak zastřelila

Čtrnáctiletá studentka střední školy ve městě Alpine v americkém Texasu postřelila ve čtvrtek svou spolužačku a sama pak obrátila zbraň proti sobě. Motiv dívčina činu je zatím podle policie neznámý.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Studentka střední školy ve městě Alpine postřelila spolužačku a poté obrátila zbraň proti sobě.

Článek

Ronny Dodson, šerif okresu Brewster, sdělil, že při incidentu byl jeden policista postřelen, když ho omylem zasáhl do nohy jeden z jeho kolegů.

Zbraň policisté našli nedaleko mrtvého těla mladé útočnice, motivy činu ale zatím nejsou známy. Všechny tři školy ve městě byly po střelbě uzavřeny.

Dívka, která střílela, byla podle šerifa studentkou prvního ročníku a její rodina se do města přistěhovala před půl rokem. Její spolužačka vzápětí poté, co byla zasažena, prchla z budovy a našla pomoc. Její zranění nejsou kritická.

Vyšetřování podle Dodsona zkomplikovala hrozba pumovým atentátem v nedalekém univerzitním komplexu, kvůli níž museli policisté místo střelby spěšně opustit. Neznámý mužský hlas nahlásil ve stejné chvíli bombu rovněž v místní nemocnici. "Něco takového jsme nečekali, nedokážeme si to vysvětlit," řekl šerif.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám