Hlavní obsah

Imáma a jeho kolegu v New Yorku zabili střelou do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Imám jedné z newyorských mešit byl v sobotu zastřelen spolu se svým blízkým spolupracovníkem za denního světla, cestou z odpoledních modliteb. Zatím neznámý pachatel dvojici zabil střelou zezadu do hlavy. V neděli o tom informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŽE: Muslimský imám byl zavražděn při návratu z modlitbyVideo: Reuters

 
Článek

Pětapadesátiletý imám mešity Mauláma Akondží, původem z Bangladéše, přišel do New Yorku před dvěma lety. On a jeho čtyřiašedesátiletý spolupracovník Thara Uddín byli usmrceni kulkou zezadu do hlavy krátce poté, co opustili mešitu v Ozone Park ve čtvrti Queens.

Podle policie záznamy bezpečnostních kamer svědčí o tom, že k nim zezadu přistoupil muž v tmavém tričku, začal střílet a ihned po činu se ještě se zbraní v ruce dal na útěk. V souvislosti se zločinem dosud nebyl nikdo zadržen.

Imám a jeho asistent zastřeleni v New Yorku

Střelba může souviset s náboženskou nesnášenlivostí

Zmíněná mešita slouží komunitě bangladéšských přistěhovalců. Zavražděný imám byl podle věřících "skvělý, mírumilovný člověk". Jeden z věřících, který ji navštěvuje, uvedl, že členové komunity byli v poslední době terčem nepřátelského chování, mimo jiné nadávek.

Foto: Stephanie Keith, Reuters

Místo činu v newyorském Queensu

I podle dalších místních muslimů může zločin souviset s náboženskou nesnášenlivostí. "Necítíme se v tuto chvíli bezpečně. Ohrožuje to nás osobně i naši budoucnost, nemůžeme se teď po čtvrti volně pohybovat, chceme spravedlnost," řekl televizní stanici CBS jeden z věřících.

Reklama

Výběr článků

Načítám