Hlavní obsah

Kanadská policie zastřelila mladíka podezřelého z plánování bombového útoku

Kanadská policie ve středu zlikvidovala muže, jehož podezřívala z přípravy teroristického útoku. Třiadvacetiletý podezřelý byl zastřelen ve svém domě v obci Strathroy u Londonu v Ontariu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanadská policie zastřelila mladíka podezřelého z plánování bombového útokuVideo: AP

 
Článek

Aarona Drivera, který si také nechal říkat Harun Abdurahmán, už loni policie zadržela v souvislosti s podporou radikální organizace Islámský stát (IS). Nebyl však obviněn ze žádného zločinu, soud mu však omezil pohyb a veřejné projevy na internetu.

Foto: Geoff Robins, ČTK/AP

Policisté u domu ve Strathroy v Ontariu

Podle policistů Driver už jednou nechal odpálit nálož, která poranila jeho a ještě jednu osobu, a disponoval dalším nástražným zařízením, proto byl zastřelen. Vyšetřovatelé uvedli, že hrozilo bezprostřední nebezpečí, že nálož odpálí ve středu ráno.

Třiadvacetiletý Aaron Driver

Ke středeční akci vydala královská kanadská jízdní policie (RCMP) prohlášení: "Na základě věrohodných informací o teroristické hrozbě byl identifikován podezřelý a zahájena akce v rámci ochrany veřejnosti."

Policie ve Strathroy a RCMP u domu v tiché rezidenční čtvrti

Kanadská média citovala několik svědků, kteří popsali velký policejní zásah s hlasitými zvuky střelby. O akci, které se zúčastnilo více než dvacet policistů, byl již informován premiér Justin Trudeau.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám