Hlavní obsah

Při nehodě na nejvyšší skluzavce světa zemřel desetiletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Topeka

Teprve desetiletý syn kansaského zákonodárce zemřel při nedělní nehodě na největším tobogánu světa v aquaparku Schlitterbahn Waterpark v americkém Kansas City. Příčina neštěstí zatím není známa, policie podle ABC News potvrdila pouze to, že chlapec zemřel po zranění krku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě na nejvyšší skluzavce světa zemřel desetiletý chlapecVideo: Reuters

 
Článek

„Upřímně, nevíme, co se stalo. Proto je potřeba vše podrobně vyšetřit, musíme zjistit, co se stalo,“ prohlásil na tiskové konferenci místní policejní mluvčí.

Mluvčí aquaparku Winter Prosapiová upřesnila, že Caleb Schwab zemřel při jízdě na jedné z hlavních atrakcí - 51 metrů vysoké vodní skluzavce Verrückt, na jejíž vrchol vede 264 schodů. Třímístné čluny se po skluzavce řítí rychlostí přesahující 100 kilometrů za hodinu.

Tobogán Verrückt (německy bláznivý) byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jakožto nejvyšší vodní skluzavka světa. Její otevření v roce 2014 bylo několikrát odloženo, provozovatelé ale neprozradili důvod. Média spekulovala o tom, že šlo o závadu přepravníku, který vyváží čluny na vrchol skluzavky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám