Hlavní obsah

Sesuvy půdy po bouři Earl mají v Mexiku 45 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Při sesuvech půdy způsobených tropickou bouří Earl o víkendu zahynulo v Mexiku přinejmenším 45 lidí. Novou bilanci zveřejnily v noci na úterý místní úřady. Bouře, která se předtím ještě jako hurikán přehnala nad Belize a Guatemalou, postihla hlavně východomexické státy Veracruz a Puebla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky sesuvů půdy po bouři Earl, které v Mexiku zabily 45 lidíVideo: Reuters

 
Článek

V provincii Veracruz pod sesuvy zahynulo nejméně 13 lidí a v sousedním státě Puebla přinejmenším 32. Směs bahna a kamení odřízla od civilizace celkem 18 vesnic.

Foto: Henry Romero, Reuters

Následky sesuvu půdy po bouři Earl v mexickém městě San Miguel Xaltepec

Nejpostiženější jeho obec Huauchinango, kde sesuvy poškodily domy zhruba dvou tisícovek lidí. Na mnoha místech dál pokračuje i pátraní pod osobách zavalených pod sesuvy.

Proudění větrů nad územím Mexika

Ke břehům Kalifornského poloostrova na severozápadě Mexika mezitím z Tichého oceánu zamířila tropická bouře Javier. Dorazit by nad pevninu měla v noci na úterý místního času a následně by měla začít slábnout. Nyní se bouře nachází zhruba 80 kilometrů jižně od města Cabo San Lucas na nejjižnějším cípu poloostrova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám