Hlavní obsah

Vrah tří lidí z židovských center odsouzen v USA k trestu smrti, před soudem hajloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olathe

Čtyřiasedmdesátiletý stoupenec rasistického hnutí, který loni zastřelil v židovských centrech na předměstí amerického Kansasu tři lidi, byl v úterý odsouzen k trestu smrti. Po vyhlášení rozsudku muž zvedl ruku k nacistickému pozdravu a byl vyveden, informovala agentura Reuters.

Foto: Handout, Reuters

Popravčí lůžko. Ilustrační foto

Článek

Porota už v září uznala Fraziera Glenna Millera vinným z vraždy čtrnáctiletého hocha a jeho pětašedesátiletého dědečka před židovským komunitním centrem a z vraždy třiapadesátileté ženy v nedalekém židovském domově důchodců. Porota jej rovněž uznala vinným ze tří pokusů o vraždu, neboť Miller ten den střílel na další tři lidi.

Válečný veterán, řidič kamiónu a někdejší vysoce postavený člen Ku-klux-klanu v úterý před soudem prohlásil, že Židy chtěl zabít proto, že podle něj kontrolují média, finanční instituce a vládu.

Soudce Millera odsoudil k nejvyššímu trestu vykonanému smrticí injekcí. Stát Kansas sice obnovil trest smrti v roce 1994, ale od roku 1965 zde nebyl nikdo popraven.

Reklama

Výběr článků

Načítám