Hlavní obsah

Herec Cosby měl ve starém dokumentu přiznat sex za peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Bill Cosby se v deset let starém místopřísežném prohlášení údajně přiznává, že platil ženám za sex a poté za jejich mlčení. Také si prý opatřil omamné látky s úmyslem dát je ženám, se kterými chtěl mít pohlavní styk. Úryvky z prohlášení v neděli zveřejnil americký deník The New York Times. Osmasedmdesátiletý herec nyní čelí obvinění, že v minulosti nadopoval a sexuálně zneužil několik žen.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Herec Bill Cosby na archivním snímku

Článek

Cosbyho svědectví pochází z doby, kdy jej žena jménem Andrea Constandová obvinila, že jí podal narkotika a znásilnil ji. Aféra skončila v roce 2006 mimosoudním vyrovnáním a dokumenty, které se k ní vztahovaly, byly zapečetěny. Letos na začátku července je podle agentury AP nechal odpečetit jeden soudce.

Hvězda rodinného seriálu Cosby Show uvádí v prohlášení podrobnosti o vztahu s Constandovou a dalšími ženami. Constandové prý nabídl, že jí bude platit studia, a za sex platil i dalším ženám. Prostřednictvím svého agenta prý posílal peníze dalším milenkám, aby manželka nic nezjistila.

Sedativum metakvalon, v USA distribuované pod obchodním názvem Quaalude, které si nechal předepsat od lékaře na bolesti zad, používal prý při svých přesvědčovacích taktikách. "Bylo to stejné, jako když někdo řekne: dáš si něco k pití?" tvrdí Cosby podle deníku v prohlášení.

Cosbyho veřejně obvinilo ze sexuálního obtěžování či znásilnění nejméně 25 žen, na kterých se údajně provinil během posledních čtyř desetiletí. Kvůli obviněním zrušila v listopadu televize NBC natáčení nového seriálu, který měl být Cosbyho velkým návratem na televizní obrazovky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám