Hlavní obsah

Autobus s věřícími skončil ve strži, přes 50 mrtvých Brazilců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasilia

Už 54 lidských životů si vyžádala tragická sobotní nehoda na jihu Brazílie, kdy autobus s věřícími mířícími na náboženskou slavnost sjel z klikaté cesty a skončil ve strži hluboké 400 metrů. Mezi mrtvými je i řidič a také osm dětí a tři adolescenti, kteří v přeplněném autobusu jeli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu v BrazíliiVideo: Reuters

 
Článek

Nový vyšší počet obětí potvrdila brazilská prezidentka Dilma Rousseffová: „V této hodině smutku a utrpení chci vyslovit svou soustrast s rodinami a těmi, kdo ztratili své milované.”

Autobus havaroval ve vesnické oblasti Serra Dona Franciska. Podle svědků řidič nezvládl řízení, když sjížděl z kopce. Podle policistů však také mohly selhat opotřebované brzdy.

Ve vozidle jelo nejméně 65 cestujících, přestože měl kapacitu jen padesát míst. Ze strže už bylo vyproštěno padesát těl, zbylá čtyři pořád leží na místě nehody. Dalších dvanáct lidí bylo zraněno, napsala CNN. Záchranáři se chystají ze dna lesnaté strže vyzvednout trosky autobusu.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři u autobusu, který skončil v propasti

Nehoda se stala v oblasti, která přitahuje tisíce turistů svými nedotčenými lesy a bujnou vegetací. Dva kilometry od místa nehody je oblíbená vyhlídka. Autobus patřil cestovní agentuře, která provozuje 300 kilometrů dlouhé spojení mezi městy União da Vitória a Guaratuba. Na této silnici podle BBC zahynulo za pět let 110 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám