Hlavní obsah

Muž v Queensu zaútočil na policisty sekyrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

V newyorské čtvrti Queens ve čtvrtek zaútočil na dvojici policistů muž se sekyrou a zranil je. Policisté násilníka zastřelili. Vyšetřovatelé zjišťují jeho motiv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníka se sekyrou zachytila bezpečnostní kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Na tuto odpověď je ještě moc brzy,“ prohlásil vyšetřovatel William Bratton. Policie podle něj nevylučuje, že se jednalo o teroristický čin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle médií byl útočníkem 32letý Zale Thompson, který na internetu vyjadřoval radikální názory. V září údajně napsal, že islámský džihád je „spravedlivou odpovědí na útlak sionistů a křižáků“.

Foto: ČTK/AP

Útočník dva lidi zranil.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Policie násilníka zastřelila.

Svědci popsali, že Thompson na dvojici strážníků zaútočil s jasným úmyslem. Sekyru podle nich držel v obou rukou. Jednoho policistu zasáhl do ruky, druhého udeřil do hlavy. Tento strážník je v kritickém stavu.

Policisté se bránili střelbou – vypálili několik ran. Násilník byl na místě mrtev. Postřelena do zad byla i jedna kolemjdoucí. Žena se ze zranění zotavuje, uvedly lékařské zdroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám