Hlavní obsah

Americké stíhačky vyprovodily nekomunikující letadlo, pak spadlo na Jamajce

Aktualizováno

Dva americké stíhací letouny F-15 v pátek vyprovodily ze vzdušného prostoru Spojených států jednomotorové letadlo, které neodpovídalo přes rádiové spojení na pokyny řídících letového provozu. Stroj se pak zřítil do moře poblíž Jamajky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Jamajce pátrají po spadlém letadle (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Letadlo typu Socata TBM-700, které může přepravovat šest až sedm lidí, vzlétlo ráno z Rochesteru ve státě New York, uvedlo Severoamerické velitelství protivzdušné a kosmické obrany (NORAD).

Podle letového plánu měl stroj zamířit do floridského města Naples. Posádka ale s dispečery nekomunikovala, a tak NORAD vyslal dvě stíhačky, aby stroj sledovaly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Letadlo následně opustilo americký vzdušný prostor a nakonec doletělo až k Jamajce, podle CNN se zřítilo asi 20 kilometrů od jamajského pobřeží na místo míří místní pobřežní stráž.

"Nevíme, kdo je na palubě a v jakém stavu jsou cestující," řekl předtím televizi CNN ředitel letiště v Naples Ted Soliday.

Foto: Gilbert Bellamy, Reuters

Jamajská pobřežní stráž se vrací z místa, o němž předpokládá, že tam spadlo malé civilní letadlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám