Hlavní obsah

Pravnuk legendárního boháče Rockefellera se zabil při pádu letadla

• Aktualizováno

Při pádu malého letadla v pátek u New Yorku přišel o život Richard Rockefeller, pravnuk Johna D. Rockefellera. Informovala o tom agentura AP. John D. Rockefeller byl nejbohatším člověkem na světě a prvním americkým miliardářem. Často je označován za nejbohatší osobu v celé historii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiašedesátiletý lékař Richard Rockefeller stroj Piper Meridian sám pilotoval, nikdo jiný v letadle nebyl. Vzlétl z letiště Westchester County Airport a zřítil se poté, co z dosud neznámých důvodů narazil do několika stromů západně od letiště.

Mluvčí rodiny Fraser Seitel označil Richarda Rockefellera za zkušeného pilota a řekl, že jeho tragická smrt všechny šokovala. Představitelé policie a letiště na tiskové konferenci poukázali na to, že v době nehody byla v oblasti mlha a snížená viditelnost. Pilot před nárazem do stromů nehlásil kontrolní věži žádné technické či jiné problémy.

Legendární pradědeček oběti nehody John Rockefeller zbohatl koncem 19. století na ropném průmyslu. Sebe a celou rodinu pak proslavil tím, že definoval strukturu moderní filantropie. Jeho nadace se zasloužila o některé přední objevy v medicíně, starala se o vzdělání, umění i vědecký výzkum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám