Hlavní obsah

Bitevní letoun se v Kalifornii zřítil do obytné čtvrti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego
Aktualizováno

Vojenský bitevní letoun AV-8B Harrier se ve středu večer zřítil na obytnou čtvrť v kalifornském městě Imperial. Dva domy následně začaly hořet. Nikdo ale nebyl zraněn a pilot se bezpečně katapultoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Na obytnou čtvrť v Kalifornii spadl bitevní letounVideo: LiveLeak.com

 
Článek

„Bylo to, jako když na dvůr spadne bomba. Celý dům se pohnul,“ popsala jedna z místních obyvatel Adriana Ramosová, která v tu chvíli byla doma se svojí desetiletou dcerou a čtyřletou vnučkou.

Další svědek viděl, jak letadlo padá. Letělo podle něj „velmi nízko“ a pak „prostě spadlo“. Jose Santos ještě dodal, že spěchal na místo dopadu a spatřil tam i pilota s padákem. „Nevypadal jako zraněný,“ popsal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Bitevní letoun AV-8B Harrier na ilustračních záběrech

Podle armády byl pilot převezen do nemocnice. Ze stroje se stačil včas katapultovat. Zatím nejsou informace o jeho zdravotním stavu.

Foto: Sandy Huffaker, Reuters

Jeden z domů poškozených při havárii bitevního letounu Harrier

Příčina nehody se zjišťuje. Mluvčí námořní pěchoty upřesnila, že letoun byl ze základny Yuma v Arizoně.

Foto: Profimedia.cz

Letoun AV-8B Harrier

Jak upozornila agentura AP, jedná se již o druhou nehodu harrieru z yumské základny za jediný měsíc. Ta předchozí se stala v odlehlé pouštní oblasti jižně od Phoenixu. Nikdo při ní nebyl zraněn, pilot se také katapultoval.

Související téma

Foto: Profimedia.cz

Americký AV-8B Harrier II

Reklama

Výběr článků

Načítám