Hlavní obsah

Chlapec jako zázrakem přežil let v podvozku letadla

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý chlapec, který utekl z domova, přežil několikahodinový let z Kalifornie na Havaj v podvozkové šachtě letadla. Havajské aerolinky uvedly, že chlapec přežil jako zázrakem navzdory nízké teplotě i nedostatku kyslíku.

Foto: Chris Sugidono, ČTK/AP

Zdravotníci převážejí šestnáctiletého chlapce, který přežil let v podvozku letadla z Kalifornie na Havaj, k lékařskému ošetření.

Článek

„Má štěstí, že je naživu,” okomentoval podle agentury AP chlapcovo počínání mluvčí FBI Tom Simon. Dodal, že mladík byl většinu času více než pětihodinového letu v bezvědomí.

Tři čtvrtiny podobných černých pasažérů let kvůli nízkým teplotám a nedostatku kyslíku v letových hladinách dopravních strojů nepřežijí. Cestovní výška havajského stroje byla 12 000 metrů.

Podle Simona mladík po přistání v neděli ráno místního času seskočil na plochu letiště v Maui, kde si jej všimli zaměstnanci. U sebe měl toliko hřeben. Do letadla se dostal v San Jose, když nikým nepozorován přelezl plot letiště.

Podle FBI je chlapec v pořádku a nebude z ničeho obviněn. Případ od policie převezmou orgány sociální péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám