Hlavní obsah

Přítelkyně Micka Jaggera se oběsila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve věku 47 let v pondělí v New Yorku zemřela uznávaná módní návrhářka a přítelkyně rockera Micka Jaggera L’Wren Scottová. Její asistentka ji našla oběšenou v bytě na Manhattanu. Policie se nedomnívá, že na smrti ženy má zavinění někdo další.

Foto: ČTK/AP

L’Wren Scottová s Mickem Jaggerem

Článek

Asistentka mrtvou objevila dopoledne hodinu a půl poté, co jí Scottová volala a žádala, aby za ní do bytu na 11. Avenue přišla, uvedl server New York Daily News. Návrhářka visela na šátku uvázaném na dveřní kouli.

Policie se domnívá, že se jednalo o sebevraždu. Zesnulá však nezanechala žádný dopis na rozloučenou.

Newyorský server upozornil, že Scottová už v únoru z neznámých příčin zrušila svoji plánovanou účast na proslulém týdnu módy v Londýně.

Scottová začínala kariéru jako modelka v Paříži hned po střední škole v Utahu. Byla tváří známých firem včetně Chanelu. V 90. letech se ale přestěhovala do Kalifornie a začala sama navrhovat. Šaty od ní při slavnostních příležitostech nosily celebrity od Angeliny Jolie po Michelle Obamovou.

Navrhovala i kostýmy pro filmy včetně dokumentu o kapele Rolling Stones, jejíž frontman Jagger byl jejím partnerem. Jaggerův mluvčí prohlásil, že ho smrt partnerky „naprosto šokovala a zdrtila“.

Reklama

Výběr článků

Načítám