Hlavní obsah

V Dominikánské republice zastřelili českou podnikatelku, když jela na motorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santo Domingo
Aktualizováno

Neznámí pachatelé zavraždili v Dominikánské republice 62letou českou podnikatelku, která v této latinskoamerické zemi žila 15 let. Informovaly o tom o víkendu dominikánské weby Diario Dominicano a Listin Diarino.

Článek

„Zatím k tomu není co říct. Prověřujeme to,“ řekl v pondělí Novinkám David Frous z tiskového oddělení českého ministerstva zahraničních věcí.

Češku Evu C. zastřelili minulý pátek odpoledne dvěma ranami, když jela se svým 68letým českým manželem Zdeňkem J. na motocyklu ve městečku Sosúa, kde žili. Útočníci jí vzali kabelku, ve které prý byly jen klíče od bytu a peníze v hodnotě asi 4100 korun.

Oběť měla se svým mužem obchod na pláži v městečku Sosúa, které leží zhruba 200 kilometrů od hlavního města Santo Domingo. Český pár se údajně chystal vrátit do Česka a na internetu nabízel svůj dům na prodej či k pronájmu.

Vražda mohla být plánovaná a spojená s obchodem s drogami. Deník El Comercial uvedl, že policie z vraždy podezřívá známého muže s podsvětí s přezdívkou „El General”. Podezřelý je na útěku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám