Hlavní obsah

V Kanadě vykolejil další nákladní vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Vlak s nákladem dříví a jedovatého oxidu siřičitého v neděli vykolejil v západokanadské provincii Alberta. Informoval o tom mluvčí kanadských drah, podle kterého nejsou žádní zranění a nedošlo ani k úniku nebezpečných látek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kanada letos zažila velkou tragédii, při níž zahynulo 47 lidí, když vykolejil nákladní vlak v provincii Quebec. Soupravě s více než sedmi desítkami cisteren s ropou se v červenci uvolnily brzdy. Sjela do městečka Lac-Mégantic, kde vagony vybuchly.

Bezpečnost na železnici se od té doby v Kanadě stala jedním z hlavních témat. Před dvěma týdny v Albertě vykolejilo několika vagonů nákladního vlaku se zkapalněným plynem a začaly hořet. Tento incident si již nevyžádal žádné oběti.

Při nedělní nehodě vykolejilo 13 vagónů. Většina z nich byla naložena dřevem. V jednom případě šlo ale o náklad oxidu siřičitého, což je jedovatý plyn.

Podle mluvčího železniční společnosti Canadian National Railway Company se vagon s nebezpečnou látkou nepřevrátil a veřejnost ani životní prostředí prý nejsou v ohrožení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám