Hlavní obsah

Paraguayští řidiči autobusů se kvůli propuštění nechali ukřižovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asunción

Osm paraguayských řidičů autobusů se nechalo přibít na kříž na protest proti tomu, že přišli o práci. Ve středu se k nim připojila manželka jednoho z nich, informoval server BBC.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

K protestu se připojil i řidič Felix Aguero.

Článek

Muži se nechali ukřižovat před 20 dny. Juan Villalba, jeden z protestujících řidičů, který je zároveň odborovým předákem, tvrdí, že muži dostali výpověď poté, co požádali o proplacení přesčasů, zdravotního pojištění a příspěvků na důchod. V protestu prý budou pokračovat, dokud se do práce nebudou všichni moci vrátit.

Kříže, na kterých jsou propuštění řidiči přibiti za ruce, spočívají na zemi ve městě severně od metropole Asunciónu. Zdravotní stav několika protestujících se údajně zhoršuje.

Podle manažera autobusového dopravce Vanguardia, který obsluhuje Asunción, bude pět z "ukřižovaných" znovu přijato do práce. Další tři však prý dostanou odstupné a budou si muset hledat práci jinde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám