Hlavní obsah

Ozbrojenec na Floridě postřílel šest lidí, teprve pak ho tým SWAT zlikvidoval

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městečko Hialeah na jihu Floridy, několik kilometrů severně od Miami, si zažilo v pátek večer tragické drama. Ozbrojenec tam zajal několik rukojmích, zabil celkem šest osob a teprve poté se podařilo speciálnímu komandu muže zastřelit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muž zastřelil na Floridě šest osobVideo: Reuters

 
Článek

Neznámý muž se uzavřel s rukojmími v bytovém komplexu. Policie dostala první telefonát ohledně tohoto případu okolo půl sedmé večer. Navzdory tomu, že se policistům nejdříve podařilo navázat s únoscem komunikaci, veškerá vyjednávání nakonec nevyšla a budovou s několika desítkami bytů se ozvaly výstřely.

Ozbrojenec držel další dva rukojmí v pátém patře. Oba lidé přežili poté, co vzaly jednotky SWAT budovu útokem a smrtelně zasáhly útočníka během přestřelky.

„Jednotka se rozhodla vstoupit do domu a pokusit se zachránit rukojmí v jednom bytě. Ve dvou dalších bytech pak policisté našli mrtvoly tří žen a dvou mužů. Další muž pak přišel o život, když vedl své děti do bytu naproti přes ulici. Není zatím jasné, zda šlo o zbloudilou střelu, či zda jej útočník zastřelil cíleně,” uvedl policejní velitel Eddie Rodriguez.

Podle Rodrigueze policie nyní vyšetřuje motivy útočníka a jeho vztah k obětem.

„Vyšetřovatelé v současné době hovoří s rodinami obětí a sousedy. Snaží se dát dohromady jednotlivé dílky obrovské skládanky, kterou se pokoušíme aktuálně složit,” dodal Rodriguez.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám