Hlavní obsah

Havarovaný Boeing má další oběť, zemřela třetí dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco
Aktualizováno

Nehoda Boeingu 777, který před týdnem havaroval na letišti v San Francisku, má třetí oběť. V nemocnici svým zraněním podlehla další čínská dívka. Řekl to v pátek podle agentury Reuters mluvčí čínského konzulátu v San Francisku.

Foto: Reuters

Hořící Boeing 777 společnosti Asiana Airlines

Článek

Všechny tři dosavadní oběti nehody letounu korejské společnosti Asiana Airlines jsou čínské dívky. Ta třetí zemřela v pátek ráno. Její stav byl podle lékařů ze sanfranciské všeobecné nemocnice kritický.

Letoun s 307 lidmi na palubě letěl při přistávacím manévru příliš nízko a pomalu. Když chtěl nabrat výšku a pokusit se o nové přistání, zavadil zadní části o zem a zřítil se. Obří letoun se po pádu rozlomil a začal hořet. Podle předběžných výsledků vyšetřování nehodu způsobila chyba jihokorejských pilotů.

Třetina cestujících ani nemusela být hospitalizována a počet velmi vážně zraněných byl poměrně malý.

Jednu oběť přejeli záchranáři

Prvními dvěma oběťmi nehody byly 16leté kamarádky z Číny. Hasiči v pátek potvrdili, že přinejmenším jedna z nich už byla mrtvá, když ji letištní personál našel u ranveje. Policie rovněž potvrdila spekulace, že druhou dívku srazil hasičský vůz. Byla prý zahalená hasičskou pěnou. Stále ale není jasné, zda byla srážka vlastní příčinou smrti, nebo už byla dívka mrtvá předtím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trosky Boeingu 777 v San FranciskuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám