Hlavní obsah

Vlakové neštěstí v Kanadě má nejspíš 50 obětí

– Montreal

Kanadské úřady už počítají s tím, že pohřešovaní po sobotní tragické nehodě nákladního vlaku v kanadském městečku Lac-Megantic, jsou nejspíš mrtví. Řekly to ve středu místního času příbuzným pohřešovaných. Počet nalezených těl mezitím stoupl na dvacet a celková bilance mrtvých tak vzrostla na 50, uvedla ve čtvrtek agentura AP.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Výbuch cisteren a následný požár v městečku Lac-Megantic úplně zničil desítky domů.

Článek

Nákladnímu vlaku se 73 cisternami s ropou se v sobotu ráno uvolnily brzdy, když stál odstavený bez strojvedoucího na kopci nad městečkem Lac-Megantic, kde pak vykolejil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry nehody vlaku v KanaděVideo: Reuters

Požár způsobený výbuchem přinejmenším pěti vykolejených cisteren způsobil hotové peklo a zničil desítky budov. Hasičům se podařilo plameny uhasit až v noci na pondělí.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vlaku v Kanadě

Šéf železniční společnosti Edward Burkhardt obvinil obsluhu vlaku, že nejspíš řádně nezabrzdila odstavenou soupravu a zavinila neštěstí. Strojvůdce byl již postaven mimo službu, byl mu zastaven plat a je pod policejním dozorem, upřesnil Burkhardt. [celá zpráva]

Chápe kritiku místních obyvatel a politiků a všem se jménem společnosti omluvil. Počítá s tím, že již žádné podobně odstavené vlaky nezůstanou v zemi bez dozoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři likvidují následky vlakového neštěstí v KanaděVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám