Hlavní obsah

Britský bulvár odposlouchával vzkazy Angeliny Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dublérka a přítelkyně herečky Angeliny Jolie zažalovala mediální společnost News Corporation kvůli odposlouchávání svého telefonu. Novináři ve službách mediálního magnáta Ruperta Murdocha Eunice Huthartové napíchli telefon, aby takto získali informace o soukromí hollywoodské hvězdy, která jí nechávala vzkazy v hlasové schránce.

Článek

Huthartová v textu žaloby podané u kalifornského soudu 13. června uvádí, že je blízkou přítelkyní slavné herečky, se kterou často cestovala a chodila do společnosti. Je to poprvé, co se případ řeší u amerického soudu.

V letech 2004 a 2005 nedostala řadu hlasových zpráv, které jí zanechávala Jolie i její přátelé a rodina, neboť je z jejího telefonu kdosi na dálku mazal. Stěžovala si proto telefonnímu operátorovi, který nebyl schopen mizení zpráv vysvětlit. Nedostala zprávy o naplánovaných cestách kvůli práci dublérky Angeliny Jolie, ale ani vzkaz své dcery, že ji ve škole v Liverpoolu šikanují.

Huthartová však později objevila své jméno a telefonní číslo na nechvalně proslulém seznamu britského soukromého detektiva Glenna Mulcairea. Ten pracoval pro novináře bulvárního nedělníku News of the World a byl předloni zadržen v souvislosti s odposlechovým skandálem v Británii. Na jeho seznamu se objevovali lidé, jejichž telefony chtěli novináři sledovat.

Podle žaloby na základě informací získaných z telefonu Huthartové publikoval několik článků jiný list Murdochova impéria The Sun.

Huthardová zastupovala Angelinu Jolie ve snímcích Lara Croft, Pan a paní Smithovi a Wanted.

Byla jednou z více než 4000 obětí nekalých praktik bulvárního tisku, mezi nimiž byly i oběti pumového atentátu v londýnském metru, příbuzní padlých britských vojáků či rodiče zmizelé dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám