Hlavní obsah

Gangster v Riu půl hodiny znásilňoval ženu v jedoucím autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Brazilská policie se snaží dopadnout gangstera, který v pátek zaútočil v autobusu ve městě Rio de Janeiro. Okradl všechny cestující a jednu ženu pak půl hodiny znásilňoval, zatímco autobus pokračoval v jízdě, jak řidičovi útočník nakázal.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Brazilský policista při bezpečnostní akci

Článek

Podle svědků si muž vzal asi deset cestujících v přední části autobusu jako rukojmí a řekl řidiči, aby pokračoval v jízdě. Pak všechny okradl a pažbou pistole praštil asi třicetiletou ženu, kterou posléze znásilnil.

Muž, který byl podle svědků pod vlivem drog, nakonec vystoupil z autobusu,  přeběhl rušnou silnici a ztratil se.

Letos je to už druhý případ znásilnění v autobusu v Riu, v březnu se jeho obětí stala zahraniční turistka. Oba vzbuzují mimořádnou pozornost, protože jde o mnohem vážnější trestnou činnost než krádeže a loupeže, které jsou v brazilských autobusech zcela běžné.

Pořádání sportovních událostí vzbuzuje obavy

Obavy jsou o to větší, že v příštím roce se má v Riu konat mistrovství světa ve fotbale a o dva roky později olympiáda. Starosta města Eduardo Paes proto vyzval k zavedení přísnějších bezpečnostních opatření a ke kontrolám v prostředcích hromadné dopravy.

V Riu se přitom od minulého pondělí koná rozsáhlá policejní akce kvůli chystané návštěvě papeže Františka. Policie pořádá razie v chudých favelách (brazilská obdoba slumů - pozn. red.), které jsou ovládány gangy. Pozornost se zaměřila na favelu Cerro Cora, kde žije 5000 lidí. Snaží se potlačit organizovaný zločin spojený s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám