Hlavní obsah

FBI zveřejnila snímky dvou podezřelých z explozí v Bostonu

– Boston • Aktualizováno

Vyšetřovatelé pondělní exploze během maratónu v Bostonu zveřejnili ve čtvrtek fotografie dvou podezřelých mužů. Snímky získali z kamerových záběrů, řekl vyšetřovatel FBI Richard DesLauriers. Zároveň varoval veřejnost, aby se podezřelé nepokoušela zadržet.

FBI zveřejnila video, na němž jsou dva podezřelí mužiVideo: FBI

 
Článek

Policisté předpokládají, že se jim ozvou lidé, kteří muže poznají. DesLauries ale upozornil, že by se rozhodně neměli snažit je kontaktovat či zadržet, protože mohou být ozbrojeni a nebezpeční.

Jeden z mužů má bílou čepici s kšiltem obráceným dozadu, je oblečený v černé bundě a nese světlý batoh.

Foto: FBI

Dva podezřelí muži na snímku, který zveřejnila FBI

Druhý z mužů má tmavou čepici, bílou mikinu a černou bundu, nese černý batoh. Jejich totožnost vyšetřovatelé neznají.

Jeden z podezřelých na videozáběru odkládá batoh před restaurací Forum, tedy na místě, kde došlo k druhému výbuchu.

„Vyzýváme ty, kteří byli v restauraci Forum a ještě nás nekontaktovali, aby to udělali“, řekl Richard DesLauriers.

„Někdo ty podezřelé zná jako přátele, sousedy, kolegy z práce nebo rodinné příbuzné. Přestože to může být těžké, národ spoléhá na ty, kteří s těmito informacemi přijdou,“ dodal Richard DesLauriers. Veškeré fotografie a videozáznamy jsou dostupné na stránkách FBI.

Muži jsou podezřelí z toho, že v prostoru cíle tradičního bostonského maratónu nastražili výbušná zařízení, která zabila tři lidi a asi 180 jich zranila. Amatérské bomby byly vyrobeny z tlakových hrnců, do nichž byly umístěny hřebíky a kuličky z ložisek. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Jeden z podezřelých mužů

Kusy hrnců vyšetřovatelé našli například na střechách okolních budov. Procházeli také fotografie a záznamy z kamer, které lidé na maratónu natočili. Ve středu oznámili, že mají podezřelé, našli je na kamerových záznamech z obchodu, který stojí naproti místu, kde jedna z bomb vybuchla. Veřejnosti je ale ukázali až ve čtvrtek.

Foto: Reuters

Podezřelý muž

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám