Hlavní obsah

Bílé peklo v Americe má 13 obětí, včetně chlapce udušeného v zavátém autě

New York

Severovýchod USA a Kanady sčítá škody po sněhové bouři Nemo. V oblasti mezi New Yorkem a Bostonem napadlo za 24 hodin až 90 centimetrů sněhu. Ochromena byla doprava a na 700 000 domácností se ocitlo bez proudu. Živel si vyžádal také lidské oběti. Zemřelo nejméně 13 lidí včetně 11letého hocha.

Foto: ČTK/AP

Blizard v Portlandu ve státě Maine

Článek

„Byla to ničivá bouře s těžkým sněhem. Nejdříve napadl mokrý sníh, lámající stromy, které padaly na elektrická vedení, a potom se ochladilo a začal foukat silný vítr,“ řekl guvernér státu Rhode Island Lincoln Chafee stanici CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Massachusetts napadly desítky centimetrů sněhuVideo: Reuters

Foto: ČTK/AP

Odklízení sněhu v Bostonu

Místy napadlo tolik sněhu, že lidé nemohli otevřít dveře svých domů. Na silnicích a dálnicích uvízly i přes včasná varování úřadů stovky aut. Zrušeno bylo bezmála 6000 letů. Situace se postupně napravuje, protože se bouře mezitím posunula na východ nad moře.

Bouře si vyžádala nejméně 13 obětí. Například v Bostonu se 11letý chlapec a 20letý muž udusili oxidem uhelnatým, když seděli v autech s běžícím motorem, protože se chtěli ohřát. Chlapcův otec mezitím odklízel sníh, uvedla ČTK. Výfuk zakrývala sněhová závěj, takže se jedovatý plyn vracel do vozu.

Foto: ČTK/AP

Ulice v Portlandu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám