Hlavní obsah

Banka vyhodila zaměstnance, nechtěla platit operaci jeho dcery s rakovinou

– Palm Beach

Brookera Yovanyho Gonzaleze propustila čtvrtá největší americká banka Wells Fargo tři dny před tím, než měla být jeho dcera operována se zhoubným nádorem. Banka neměla chuť hradit nákladnou operaci. Potvrdil to minulý čtvrtek soud ve floridském Palm Beach, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Yovany Gonzalez, který pracoval v oblasti úvěrů, byl propuštěn v srpnu 2010 pouhé tři dny před plánovanou operací své dcery Mackenzie, která měla rakovinu v posledním stadiu. Mackenzie v březnu 2011 zemřela.

Soud potvrdil, že operace se neuskutečnila v plánovaném termínu, protože by už nebyla placena ze zaměstnanecké pojistky u United Health Care.

Wells Fargo a pojišťovna United Health Care se Gonzalezovy ženy těsně před jeho propuštěním ptaly na řadu otázek souvisejících s léčením dcery a chtěly znát i náklady na ně. V tu dobu se stal Gonzalez ve Wells Fargo terčem pronásledování ze strany svého nadřízeného.

Právní zástupce Gonzaleze Jack Scarola otevřeně řekl serveru Huffington Post: „Byli tu zaměstnanci Wells Fargo, jimž nejen chyběl soucit, ale vypadá to, že byli motivováni zcela nečestnými obavami o peníze.“

Banka podíl na smrti dívky nemá

Banka popírala veškerá obvinění. Uváděla, že s Gonzalezem plně soucítila, ale musela ho propustit, protože falšoval výkazy o době své práce. Gonzalez ale ukázal, že právě výkazy vyplňoval jeho nadřízený a že vždy pracoval i z domova.

Soud také potvrdil, že banka neinformovala o tom, jak bude dál pojištěna jeho rodina poté, co bude propuštěn. Životní pojištění pro něj i jeho děti bylo zrušeno ve chvíli, kdy ztratil práci.

Banka ale není viněna z podílu na smrti dívky.

Gonzalez začínal v roce 2007 ve spořitelně Wachovia, která za hypoteční krize padla. Nyní pracuje pro JP Morgan Chase, kde ale bere méně. Nesmí prodávat pojistky, neboť právě při jejich prodeji měl falšovat výkazy, jak uvedla Wells Fargo v propouštěcím listu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám