Hlavní obsah

Osmiminutový boj cvičitele o život s dvoutunovou kosatkou v zábavním parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevil videozáznam ze zábavního parku SeaWorld na Floridě, kde v minulosti kosatka zabila zkušenou cvičitelku. Video bylo zveřejněno na základě zákona o volném přístupu k informacím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kosatka zaútočila v mořském světě na svého trenéraVideo: Reuters

 
Článek

Záběry si vyžádal pro svoji novou knihu publicista David Kirby. Nyní se objevily na stránkách YouTube. Byly pořízeny v roce 2006 a zachycují cvičitele Kena Peterse, vláčeného a drženého pod vodou jednou z kosatek.

Petersův boj s více než dvoutunovým kytovcem trval osm minut. Cvičitel měl štěstí, přežil a vyvázl pouze se zlomeninou levé nohy a tržnými ranami. Peters dodnes v parku SeaWorld pracuje.

Záběry byly součástí důkazního materiálu během loňského soudu vedeného proti parku kvůli údajným nedostatečným bezpečnostním podmínkám. Proces kvůli úmrtí jedné z cvičitelek z roku 2010 pokračuje.

Cvičitelku Dawn Brancheauovou ovšem v parku SeaWorld v únoru 2010 utopila jiná kosatka - samec Tilikum, který měl mít „na svědomí“ životy dvou dalších lidí. Vedení parku rozhodlo kosatku v parku ponechat, protože by ve volné přírodě nepřežila a byla součástí programu rozmnožování kytovců. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám