Hlavní obsah

Mlha způsobila v Brazílii hromadnou srážku autobusů, zemřelo šest lidí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itamajaru

Hustá mlha na silnici v brazilském severovýchodním státě Bahia zapříčinila v pátek ráno tragickou hromadnou nehodu. Skončilo v sobě šest autobusů, nákladní vůz a policejní auto. Smutná bilance šesti mrtvých a 200 zraněných mluví sama za sebe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mlha způsobila v Brazílii tragickou nehodu, srazilo se šest autobusůVideo: Reuters

 
Článek

Na místo dorazily desítky sanitek, které převážely zraněné do nemocnice v malém městečku Itamaraju. Šesti venkovským pracovníkům, kteří mířili na kávové plantáže ve státě Minas Gerais na severu země, kde měli vypomáhat v období sklizně, se však už pomoct nepodařilo.

Policie nyní zjišťuje podrobnosti nehody. Žena, která cestovala jedním z autobusů, vypověděla, že kvůli mlze klesla viditelnost na nulu.

„Mlha byla hustá a my vůbec nic neviděli,“ uvedla žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno.

„Za celý svůj život jsem neviděl podobnou nehodu,“ přiznal další z cestujících.

Odklízení trvalo hodiny

V policejním autě, které také havarovalo, seděl policista Valdomiro Rodrigues se dvěma kolegy.

„Když jsme vjeli do mlhy, zpomalili jsme na pouhých 20 kilometrů v hodině. Pak jsem se otočil na svého kolegu Lessu, ať zastaví. Sotva jsem dokončil tu větu, přímo před námi se objevil autobus a my do něj narazili,“ popsal nehodu ze svého pohledu Rodrigues.

Z celkového počtu 200 zraněných stále zůstává v nemocnici 12 lidí, jejich stav je ale podle lékařů stabilní, informovala agentura Reuters.

Silnice musela zůstat uzavřená několik hodin, než bylo místo tragické nehody vyklizeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám