Hlavní obsah

Pozůstalí po uhořelých vězních rabovali v márnici, po tělech běhaly slepice

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tegucigalpa

Do márnice v honduraském hlavním městě Tegucigalpa, kde leží 359 obětí požáru ve věznici v Comayaquy, vtrhli v pondělí v noci pozůstalí, převážně ženy. Dostali se až do mrazáku a otevřeli nejméně šest pytlů se zbytky těl. Nakonec je vyhnala policie, která proti nim použila slzný plyn. Jedna žena byla zraněna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příbuzní uhořelých vězňů rabovali v márniciVideo: Reuters

 
Článek

Příbuzní a manželky požadovali vydání těl, ta jim ale nemohla být předána, protože se většinu z nich ještě nepodařilo identifikovat. Oheň je zohavil k nepoznání a k identifikaci je nutné použít testů DNA.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Část pytlů s ostatky leží pod širým nebem a pobíhají po nich slepice.

Dav se podle mluvčího prokuratury Melvina Duarteho rozběsnil, když viděl, že některá těla leží na ulici. Po pytlích pobíhaly slepice.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Vojáci chrání pytle s ostatky mna dvoře márnice.

Duarte se pokusil vysvětlit, proč k tomu došlo: „Těla byla připravena k naložení na nákladní automobil, který je měl přepravit na lékařskou fakultu, kde se mělo pokračovat v procesu identifikace."

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Jedna z příbuzných se u márnice zhroutila.

Zatím se podařilo identifikovat jen 32 těl. Šestnáct z nich už bylo předáno příbuzným, uvedl list The Guardian.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Pozůstalá běží za autem, které odváží pytle s těly obětí

Někteří blízcí už u márnice nocují a čekají na těla blízkých. Damaris Lopézová, které uhořeli dva bratři, si stěžovala, že ani neví, kdy těla dostane: „Řekli nám, že nám je dají, ale neudělali to.“

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Příbuzní odpočívají v nouzovém přístřešku u márnice.

Duarte se podle BBC pokusil rozptýlit obavy příbuzných: „Ministerstvo garantuje všem rodinám, že identifikace těl bude pokračovat až do určení posledního a že žádné tělo nebude pohřbeno ve společném hrobě.“

Ve věznici bylo 852 vězňů, což dvojnásobně převyšovalo kapacitu. Neexistoval plán evakuace. Část vězňů zahynula v celách, kde uhořeli, nebo se udusili, protože stráže nemohly najít klíče. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám