Hlavní obsah

Zběsilá jízda na kapotě auta skončila smrtí dvou mladíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DeBary

Soud na Floridě v pátek uložil roční trest domácího vězení se zkušební dobou na pět roků 19letému hochovi za neopatrnou jízdu a zabití dvou jeho kamarádů. Spolu s dalšími dvěma mladíky se loni v únoru rozhodli vyzkoušet jízdu na automobilu SUV. Odsouzený Joshua Ritter vůz řídil a ulicí, kde byla povolena rychlost 30 km/h, jel sedmdesátkou. Havaroval a oba chlapci, které vezl na kapotě vozu, zemřeli.

Zběsilá jízda na kapotě auta skončila smrtí dvou mladíkůVideo: myfoxorlando.com

 
Článek

„Nedá se vyjádřit, jak líto mi to všechno je,“ řekl plačící syn policisty Ritter u soudu. „Nikdy nezapomenu na to, co se stalo, a budu se snažit dělat všechno, abych to napravil,“ dodal.

„Tvoje bolest mi nečiní potěšení, ale za ztrátu dvou životů musíš být potrestán. Spravedlnosti bude učiněno zadost, ale já budu v černém po zbytek svého života,“ pronesla u soudu matka Huntera Pereze, jedné z obětí.

Jízdu natáčeli na video

Ritterovi hrozilo za zabití 18letého Pereze a stejně starého Carlose Velazka až 35 let vězení. Mladý řidič ztratil na rovné silnici nad vozem Nissan Pathfinder kontrolu a havaroval. Velazco dopadl do příkopu a zemřel po převozu do nemocnice. Perez zemřel na místě, když se auto převrátilo a začalo hořet.

Mladíci tragickou jízdu natáčeli na video, které bylo u soudu promítáno.

„Tohle je šílený,“ prohlašuje na něm jeden z účastníků, zatímco další říká: „Jestli zemřu, byl to Carlosův nápad“. Jen chvíli před nehodou jeden z chlapců na kapotě prosí, aby řidič zastavil. Hned na to záznam končí.

Ritter stejně jako dva další hoši ve voze, 17letý Ryan Jenkins a 18letý Kenyanna Hawkins, nehodu přežili se zraněními. Perezova matka po vynesení verdiktu o domácím vězení a podmínce opustila s nesouhlasem budovu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám