Hlavní obsah

Za vykrádání e-mailů celebrit hrozí hackerovi 121 let vězení

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký hacker Christopher Chaney stane v úterý před soudem v Los Angeles. Za to, že vykrádal e-mailové schránky slavných osobností, mu hrozí až 121 let vězení.

Článek

Chaney se vloupal do e-mailových schránek více než 50 celebrit. Mezi nimi byly například herečky Scarlett Johanssonová, Mila Kunisová nebo zpěvačka Christina Aguilerová.

Vždy se naboural do schránky a nechal si přeposílat kopie zpráv na svůj vlastní účet. Dostal se tak k řadě osobních dokumentů celebrit včetně fotografií nebo citlivých informací.

35letému hackerovi z Floridy hrozí podle vyšetřovatelů za neoprávněný přístup až 121 let vězení. Obviněný však trvá na tom, že je nevinný.

Chaney byl zadržen v rámci zhruba rok trvající operace Hackerazzi, při níž se vyšetřovatelé zaměřili právě na nabourávání počítačů celebrit. Má na svědomí zhruba pět desítek e-mailových schránek slavných osobností. Na internet se například dostaly nahé snímky herečky Johanssonové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám