Hlavní obsah

Pět policistů soudí kvůli vražedné střelbě po hurikánu Katrina

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Pět amerických policistů stanulo před soudem v New Orleans, protože v září 2005 po hurikánu Katrina zastřelili dva lidi a čtyři další zranili. Zásah proti lidem, o nichž se domnívali, že rabují, se snažili ututlat, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Poničený New Orleans v létě 2005

Článek

„Lhali, protože věděli, že spáchali zločin, lhali, protože věděli, že policisté nemohou napřed střílet a pak se ptát,“ uvedl žalobce Bobbi Bernstein.

Při jejich zásahu byli zabiti 17letý James Brissette a 40letý Roland Madison.

Ze střelby jsou obviněni tři bývalí policisté, Robert Faulcon, Robert Gisevius a Kenneth Bowen a jeden stále sloužící Anthony Villavaso. Bývalý seržant Arthur Kaufman je obviněn, že se snažil případ ututlat a vyráběl falešné důkazy a sháněl falešné svědky. Podle prokurátora se všichni snažili využít chaosu po hurikánu jako omluvy pro díry ve vyšetřování.

Obhájce Faulcona Paul Fleming ale říká, že všichni jednali podle nejlepšího vědomí a svědomí a že použití střelných zbraní bylo oprávněné, protože se báli o svůj život.

Stříleli na Gdaňském mostě 4. září 2005, tedy ani ne týden po hurikánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám