Hlavní obsah

Kolumbijští povstalci vyhodili do vzduchu plynovod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Pravděpodobně povstalci z Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC) ve čtvrtek vyhodili v odlehlé části země do vzduchu část tamního plynovodu. Podle agentury Reuters z útoku viní marxistické rebely kolumbijská policie.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijská armáda bojuje proti povstaleckým skupinám desítky let.

Článek

Poslední z incidentů na kolumbijskou ropnou a plynovou infrastrukturu se odehrál v jednom místě téměř 600 kilometrů dlouhého plynovodu, jenž vede z provincie Santander v centrální části země do provincie Guajira na severovýchodě. Plyn využívá průmysl i domácnosti.

Podle policie se útok odehrál poblíž obce Villanueva, tedy ve stejné oblasti, kde rebelové koncem minulého měsíce výbuchem poškodili ropovod vedoucí z Kolumbie do sousední Venezuely.

Povstalecké násilí v Kolumbii přesto v posledních letech výrazně pokleslo. Ozbrojencům zasadily těžké rány vládní síly s logistickou i jinou podporou Spojených států. Část členů povstaleckých hnutí také složila zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám