Hlavní obsah

Mladík rozpoutal masakr v brazilské škole, zastřelil 13 žáků

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Ozbrojený 24letý muž vnikl ve čtvrtek do budovy základní školy v Rio de Janeiru a zahájil palbu do dětí, informovala tamní média. Zabil nejméně 13 dětí a přinejmenším dalších 12 zranil, některé těžce.

Článek

„Je to masakr. Opravdový masakr,“ popsal jeden ze zasahujících hasičů, kteří na místo dorazili jako první. On sám vytáhl ze třídy ve druhém patře budovy osm těžce zraněných školáků. „Na stěnách i na židlích je krev. Může tam být 15 až 20 mrtvých,“ uvedl zakrvácený Roni de Macedo.

Škola se podle televizní stanice Globo nachází v chudinské čtvrti v západní části města. Střelba se strhla okolo 08:30 hodin místního času. Mladík ozbrojený dvěma revolvery a množstvím munice nejprve před budovou zacílil na dva chlapce. Jednoho zasáhl do hlavy, druhého do ruky. Potom pokračoval bránou do budovy a vešel do učebny ve druhém patře plné žáků ve věku 11 až 13 let.

Mířil na hlavy školáků. Zabil deset dívek a jednoho chlapce. „Slyšela jsem přes třicet výstřelů,“ popsala pošťačka Hercilei Antunesová, jejíž dcera se nacházela ve třídě.

Útočník se po činu zastřelil. Policie později uvedla, že se jednalo o bývalého žáka školy. Jeho motiv není znám. Při vstupu do budovy údajně oznámil, že přišel pronést řeč.

Foto: Reuters

Útočník Wellington Menezes Oliveira

Reklama

Výběr článků

Načítám