Hlavní obsah

Lupiči unesli v Miami zaměstnance banky, aby jim vydal peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Lupiči v americkém Miami unesli v pátek 26letého zaměstnance floridské pobočky v Bank Of America, aby se dostali k penězům. Na tělo mu dali bombu a donutili ho, aby s nimi šel do banky, uvedla televize ABC.

Foto: Profimedia.cz

Policisté uzavřeli okolní ulice (ilustrační foto) .

Článek

Zaměstnance přepadli doma brzo ráno, navlékli mu vestu, ve které byly údajně výbušniny, a do budovy banky se dostali ještě před otevření. Potvrdila to mluvčí Federálního úřadu pro vyšetřování FBI Judy Orihuelová.

I když zpočátku byli v bance další lidi, ty se podařilo evakuovat. Kvůli loupeži bylo evakuováno několik okolních škol a kolejí. Uzavřeny byly také okolní ulice.

Třem lupičům se podařilo ujet v červeném mustangu i s neznámým množstvím peněz. Zaměstnanec banky s dokázal vymanit z pout a zbavit se vesty. Policie ho vyvedla v poutech. Podle polici je v tomto podivném případě „každý podezřelý“.

Zatímco televize ABC uvádí, že jediným uneseným byl zaměstnanec banky, list Miami Herald tvrdí, že byl z bytu unesen i jeho otec.

Zatím není jasné, zda byly ve vestě výbušniny, ale mluvčí policie v miamské čtvrti Coral Gabels Jeannette Frevolová potvrdila, že muži zákona se potýkají s výbušninami.

Reklama

Výběr článků

Načítám