Hlavní obsah

Povstalci v Paraguayi plánovali únos prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asunción

V opuštěném táboře levicových povstalců v Paraguayi bylo objeveno prohlášení navrhující unést prezidenta Fernanda Luga. Oznámila to v úterý agentura Reuters s tím, že tábor byl objeven minulý týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Paraguayská policie zveřejnila video, na kterém si teroristé šijí šatyVideo: Reuters

 
Článek

Policie tábor našla v regionu Concepción. Patřil Armádě paraguayského lidu (EPP), kterou vláda viní v množství únosů, vražd a útoků na policejní stanice. V dubnu kvůli zátahu proti jejím bojovníkům vyhlásila na severu země výjimečný stav.

Foto: Profimedia.cz

Paraguayský prezident Fernando Lugo

Tábor byl opuštěný. Mimo jiné v něm ale byl nalezen videozáznam s povstalci a prohlášení nabízející tisíc dolarů každému, kdo EPP předá prezidenta Luga nebo jiného zástupce jeho vlády. Lugo je přitom první levicově orientovaný prezident země. Opozice ho už několikrát obvinila, že se obklopil "marxisty", kteří se stýkali s vedoucími činiteli EPP.

Vyšetřovatelé tvrdí, že někteří členové EPP prošli výcvikem v největší povstalecké organizaci v Latinské Americe - Revolučních ozbrojených silách Kolumbie (FARC).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám