Hlavní obsah

Šestičlenný gang mučil a zabil mentálně postiženou kamarádku

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jennifer Dughertyová musela vypít saponát, moč a napsat falešný vzkaz, že chce spáchat sebevraždu. Pak jí útočníci oholili hlavu, pomalovali obličej lakem na nehty a nakonec ji umlátili. Pittsburghská policie podle stanice ABC už pachatele čtvrteční vraždy dopadla. Šlo o šest nových „přátel“ zabité třicetileté ženy, která byla vzhledem ke své mentální poruše důvěřivá a přátelská jako dítě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Matka Jennifer nechtěla dceru nutit, aby jí řekla detaily, když jí jednoho dne prozradila, že má nové přátele. Jennifer zůstala mentálně na úrovni dvanáctiletého dítěte, ale uměla se o sebe postarat a nebyly s ní žádné problémy.

„Byla moc laskavá a lidé toho mohli snadno zneužít,“ řekla sestra oběti Joy Burkholderová. „Důvěřovala každému, věřila, že jsou všichni hodní a nikdo jí nechce ublížit.“ Často prý jezdila sama autobusem z domova v Mount Pleasant do nedalekého Greensburgu k lékaři. V pondělí takto vyrazila také a večer zavolala domu, jestli může zůstat přes noc u kamarádky Peggy. To bylo naposledy, co ji rodiče slyšeli.

Policisté objevili tělo Jennifer ve čtvrtek pohozené v odpadcích na parkovišti u školy. Vyšetřování prokázalo, že byla zabita asi 45 kilometrů od Pittsburghu v jednom bytě, kam sama dobrovolně přijela.

Podle koronera Kennetha Bacha byla oběť mlácena hadicí vysavače, tyčí na ručníky, na její tělo věšeli vánoční ozdoby. Před smrtí jí vnutili rostlinný olej, koření a léky, kromě zmíněného saponátu a moči. Smrtelné údery byly zasazeny neznámou zbraní do krku a hlavy. Policie nalezla na místě činu věci patřící oběti i stopy po čištění krve.

Z vraždy a dalších trestných činů bylo obviněno šest lidí, tři muži a tři ženy, ve věku od 17 do 36 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám