Hlavní obsah

Při pádu letadla mise OSN na Haiti zahynulo 11 modrých přileb

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port au Prince

Pozorovací letoun CASA 212 uruguayské armády, který se účastnil mise OSN na Haiti, v noci na sobotu narazil do hory, uvádí list New York Times. Při neštěstí zahynulo všech 11 lidí na palubě stroje. Letadlo havarovalo v hornaté oblasti při hranicích s Dominikánskou republikou asi 40 kilometrů od metropole Port au Prince.

Článek

Stroj byl v noci na průzkumném a monitorovacím letu. Na jeho palubě byli jordánští a uruguayští vojáci z kontingentu 0SN o síle 9000 mužů.

Záchranné týmy se k letadlu musely dostat pěšky, protože tam nevedou žádné cesty. Nenalezly žádné přeživší, jedenáct těl obětí vyzvedly a přepravily do metropole.

Oblast havárie střeží policisté OSN, kteří brání lidem, aby vstoupili do blízkosti havarovaného stroje v bílých barvách OSN.

OSN nařídilo vyšetřit příčinu havárie. Zatím není jasné, proč podnikalo letadlo průzkumný let v noci u hranice, a zda se tento typ letů podniklo častěji.

Reklama

Výběr článků

Načítám