Hlavní obsah

Krocani měli pod kůží zašitý kokain

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Policie v peruánském státě San Martin objevila v pondělí kokain pašovaný v autobuse. Policisté o drogách věděli od informátora a proto je překvapilo, když v autobuse objevili klec s dvěma krocany. Zmást se nechali jen chvíli, krocani měli kokain chirurgicky vpravený do těla.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Strážcům zákona za čas došlo, že jsou zvířata nějaká nafouknutá. „Když policisté odkryli peří jednoho z ptáků, všimli si švu,“ řekl agentuře AP šéf protidrogového oddělení Otero Gonzalez.

Následně veterinář z těla prvního krocana vyňal 11 oválných kapslí s celkem 1,9 kilogramu kokainu. Druhý pták měl v sobě ještě o šest tobolek více a v nich napěchováno 2,9 kilogramu drogy. Oba krocani operační zákrok přežili.

Město Tarapoto ve středu země leží na pašerácké trase mezi andskými údolími na východě, kde se pěstuje koka, a severními přístavy, kde se drogy prodávají mexickým a kolumbijským obchodníkům.

Podle AP je využívání zvířat při pašování málo obvyklé. Agentura však připomněla, že před čtyřmi lety při razii na veterinární klinice objevila kolumbijská policie celkem tři kilogramy heroinu zašité v břichách šesti štěňat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám