Hlavní obsah

Chávez slaví svůj pořad čtyřdenním řečněním v éteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez ve čtvrtek zahájil oslavy deseti let trvání svého pravidelného nedělního pořadu Haló presidente čtyřdenními televizní a rozhlasovými projevy a rozhovory. Venezuelanům slíbil zážitky jako v televizní seriálu.

Foto: Juan Carlos Solorzano/Miraflores Palace/Handout, Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Začneme ve čtvrtek. Uděláme pauzu a vrátíme se v pátek, v sobotu a skončí to v neděli odpoledne nebo večer. Budou tam různé epizody, stejně jako v televizním seriálu. Budeme mluvit o všem: o písničkách, kritikách," dělal Chávez již začátkem týdne svému nápadu reklamu.

S pořadem Haló presidente přišel tento bývalý pučista a bezmezný obdivovatel kubánské revoluce rok po svém zvolení do čela země v roce 1998. K jeho tématům patří skutečně cokoliv - "hádky" s opozicí, s bývalou manželkou, historie, láska i gastronomie.

Po romantických písních či několika historkách z Chávezova soukromého života může přijít jmenování nebo naopak odvolání ministra, inaugurace nebo telefonický rozhovor s anonymními občany, překvapenými, že jim volá hlava státu.

Novináři jsou do pořadu zváni jen málokdy, oni však show sledují velice pozorně, protože Chávez se s tiskem setkává jen výjimečně.

S maratónským pořadem přichází Chávez v době, kdy vede kampaň proti soukromým sdělovacím prostředkům - svým kritikům vyhrožuje zastavením vysílacích licencí.

Reklama

Výběr článků

Načítám