Hlavní obsah

George Bush uvedl do provozu letadlovou loď pojmenovanou po jeho otci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NORFOLK

Dosluhující americký prezident George Bush se v sobotu vypravil na svou zřejmě poslední oficiální cestu prezidentským letounem Air Force One, aby se zúčastnil slavnostního zahájení provozu letadlové lodi pojmenované po jeho otci. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident George Bush se svou matkou Barbarou Bushovou a dalšími členy rodiny při slavnostním ceremoniálu.

Článek

Bushe mladšího, jenž svůj úřad opustí 20. ledna, kdy bude inaugurován nově zvolený prezident Barack Obama, při ceremoniálu na lodi USS George H.W. Bush doprovázeli blízcí rodinní příslušníci a čelní představitelé americké administrativy.

Ve svém projevu vzdal hold svému otci, jenž se za druhé světové války v 18 letech stal nejmladším pilotem amerického válečného námořnictva.

"Tato loď vzdává čest skvělému muži," pronesl Bush mladší v proslovu, kterému naslouchalo na 10 000 hostů a námořníků. "Co dáte muži, který byl požehnán a má snad vše, co kdy potřeboval?" žertoval prezident. "No přece letadlovou loď," dodal.

Slavnosti se zúčastnil také George Bush starší se svou ženou a nechyběl ani americký viceprezident Dick Cheney či ministryně zahraničí Condoleezza Riceová.

Reklama

Výběr článků

Načítám