Hlavní obsah

OBRAZEM: Obyvatelé New Orleansu povinně opouštějí město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW ORLEANS

V New Orleansu začala v neděli povinná evakuace obyvatelstva, kterou úřady nařídily v obavě před blížícím se ničivým hurikánem Gustav. Ten přes Mexický záliv směřuje k pobřeží Louisiany, kde by měl udeřit v pondělí nebo v úterý.

Foto: Reuters

Všichni obyvatelé musí povinně opustit New Orleans.

Článek

Za poslední dva dny opustily oblast již statisíce lidí. Hurikán mírně zeslábl, mezitím se na východ od Floridy formuje nová tropická bouře Hanna.

:. Všichni obyvatelé musí povinně opustit New Orleans. foto: Reuters

Ulice ve slavném lousianském městě jazzu ucpala auta. Těm, kdo se nemohou vystěhovat sami, organizuje město pomoc.

:. Obyvatelé mohou město opustit také pomocí autobusové dopravy. foto: Reuters

Republikánská strana kvůli Gustavovi zvažuje z Minnesoty přesunout svůj celonárodní sjezd, kde má být John McCain oficiálně nominován do listopadových prezidentských voleb. Vzhledem k hurikánu není pravděpodobné, že by na sjezd do Minnesoty přijel prezident George Bush, oznámila jeho mluvčí Dana Perinová. Účast odřekl také viceprezident Dick Cheney.

:. Kolony automobilů zablokovaly výjezdy z města. foto: Reuters

Starosta New Orleansu Ray Nagin označil hurikán Gustav za bouři století. Gustav v uplynulých dnech zabil v Karibiku desítky lidí. Jeho úder na americké pobřeží se očekává tři roky poté, co se oblastí delty Mississippi přehnal hurikán Katrina.

Poničený New Orleans hurikánem Katrina z roku 2005.foto: Profimedia

Katrina v roce 2005 způsobil zatopení tří čtvrtin města. V pobřežních oblastech zahynulo přes 1 800 lidí.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Gustav má na svědomí už 68 obětí

Řádění tropické bouře Gustav si podle čtvrtečních zpráv vyžádalo v oblasti Karibského moře už 68 obětí. Nejvíce postiženo bylo Haiti, přes které se bouře...

Výběr článků

Načítám