Hlavní obsah

Zřícený jeřáb na na newyorském Manhattanu zabil dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK
Aktualizováno

Na stavbě v Upper East Side na newyorském Manhattanu se v pátek zřítil mohutný jeřáb. Nehoda se stala na rohu ulice 91. Východní ulice a 1. Avenue. Pád jeřábu usmrtil dva lidi a jednoho těžce zranil. Na nehodu doplatil životem jeřábník v kabině. Obě další oběti - mrtvý i těžce zraněný - jsou stavební dělníci. Uvedl to starosta New Yorku Michael Bloomberg.

Článek

Výškový jeřáb se zřítil na vedlejší, třiadvacetipatrovou budovu a poničil její nejvyšší patro. Od této budovy se odrazil a dopadl na ulici. Jeden chodec utrpěl lehké zranění.

Jeřáb se zřítil v rezidenční čtvrti na východní části Manhattanu v jeho střední části poměrně nedaleko rezidence starosty. Tato čtvrť zažívá stavební boom a na místech nižších cihlových budov tu vyrůstají mnohapatrové obytné domy.

V dubnu odstoupil vedoucí stavebního odboru na newyorské radnici, který byl kritizován za rostoucí počet smrtelných nehod na staveništích, při nichž loni zahynulo 26 stavbařů. Od té doby podniká město častější inspekce na staveništích.

"Slyšel jsem obrovskou ránu. Dům se třásl. Bylo to děsivé," řekl Bloombergu Dan Schaffer (43) s tím, že měl v uplynulých dnech, když kolem míjel, podivný pocit, že by jeřáb mohl spadnout.

Podobná nehoda se na Manhattanu stala v březnu. Zemřelo sedm lidí a desítka dalších se zranila.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA se zřítil další jeřáb, dva mrtví

Při pádu jeřábu ve floridském Miami zemřeli v úterý dva lidé a čtyři další se zranili, uvedla agentura AP. Jeřáb se zřítil na neobydlený dům. Pod troskami...

Výběr článků

Načítám