Hlavní obsah

Přestřelka s drogovými dealery v Mexiku trvala několik hodin

Novinky, CNN, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIJUANA

Tři hodiny trvala čtvrteční přestřelka mezi mexickou policií a gangstery ve městě Tijuana ležícím při hranicích s USA. V domě, kteří ovládali zločinci bylo nalezeno sedm mrtvých, byli mezi nimi i rukojmí. Pět zločinců bylo zatčeno včetně policisty a vyšetřovatel. Při akci proti drogovému kartelu byli zraněni čtyři strážci zákona.

Foto: Jorge Duenes , Reuters

Mexičtí policistéa vojáci odvádějí děti ze školy v Tijuaně.

Článek

Přestřelka začala ve čtvrtek kolem desáté dopoledne. Policisté při rutinní hlídce narazili na dům, ve kterém se skrývalo několik lidí podezřelých z kriminálních činů. Když vešli do domu s cílem zkontrolovat jeho obyvatele, začala střelba, uvedl Daniel De La Rosa, ministr vnitra mexického státu Baja California.

:. Mexičtí policisté se kryjí při přestřelce v Tijuaně.foto: Reuters/Jorge Duenes

Do akce nakonec muselo být nasazeno několik desítek policistů. Kvůli přestřelce musela být zavřena a evakuována blízká škola i školka.

:. Mexičtí policisté odvádějí děti ze školy v Tijuaně.foto: Reuters/Jorge Duenes

Po skončení přestřelky, bylo v domě nalezeno sedm mrtvol. Šest z nich byli zřejmě rukojmí zabití zločinci střelou do hlavy. Sedmou obětí byl jeden z gangsterů.

:. Mexičtí policisté se chystají do akce v Tijuaně.foto: ČTK/AP

Mezi pěti zatčenými je policejní vyšetřovatel a policista, uvedl mluvčí federálního ministerstva vnitra. V domě bylo objeveno mnoho zbraní a také neprůstřelné vesty.

:. Mexické policisty v Tijuaně při akci proti drogovým dealerům podprovali vojáci.foto: ČTK/AP

Tijuana je městem s nejvíce vraždami v Mexiku, loni jich tam zaznamenali přes čtyři sta. Násilí pokračuje, přestože v lednu do města poslal prezident Felipe Calderon 3000 vojáků.

Mexikem, zmítá už několik let válka drogových gangů, která si vyžádala stovky mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám