Hlavní obsah

Sériový vrah žen vystudoval právo, aby znal metody policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CAPE GIRARDEAU

Americké policii se na konci minulého týdne přiznal Timothy Krajcir, že zabil devět žen. Vraždy spáchal na počátku osmdesátých let ve státech Missouri, Illinois a Pennsylvania. Muž dlouho policii unikal, protože v době, kdy si odpykával trest za znásilnění, vystudoval práva, aby znal metody policie a mohl unikat.

Článek

K jeho dopadení pomohl test DNA, jenž ho spojil s jednou z vražd. Třiašedesátiletý Krajcir se policistům přiznal, že v srpnu 1982 zabil na universitě v Illinois v Carbondale svoji spolužačku Deborah Sheppardovou, což pomohlo vyšetřovatelům, aby ho obvinili z dalších pěti vražd v okolí Gape Girardeau, pomníčků, které zůstávaly nevyřešené po dlouhá desetiletí.

Policii se přiznal, že zabil devět žen. Policistům se tak po letech potvrdila jedna z hypotéz, že vraždy spolu souvisejí. Oběti byly většinou nelezeny v postelích, svázané, znásilněné a střelené do hlavy. Více se však tehdy zjistit nepodařilo a spekulovalo se, že by vraždy mohl páchat někdo z policejního sboru, který je obeznámen s vyšetřovacími metodami a proto se mu daří unikat.

Krajcir měl skutečně značné znalosti o práci police, protože vystudoval práva na univerzitě Carbondale se specializací na vyšetřování. Ve škole se seznámil s vyšetřovacími metodami a proto věděl, jak se vyvarovat chyb. Testy DNA, které vedly k jeho dopadení, se tehdy nepoužívaly. Jinak však Krajcir dbal, aby nebyl vyzrazen. O vraždách nikdy s nikým nemluvil a zásadně si vybíral ženy, které mohl snadno přemoci. S oběťmi nebyl nikdy v bližším vztahu.

Krajcir byl odsouzen na znásilnění, a v době, kdy si odpykával trest, začal studovat na univerzitě právo. Po propuštění v roce 1977 ve studiu pokračoval a školu úspěšně ukončil v roce 1981.

Reklama

Výběr článků

Načítám