Hlavní obsah

Šéf Hizballáhu přežil izraelský nálet, dům zničen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEJRÚT

Vůdce libanonského Hizballáhu šajch Hasan Nasralláh nebyl zraněn při dnešním izraelském náletu na jeho dům v Bejrútu. Hnutí Hizballáh po incidentu oznámilo, že v pořádku je i Nasralláhova rodina a bodyguardi.

Článek

Izraelské letectvo v pátek útočilo na čtvrť Hárit Hrajk v jižním Bejrútu třikrát. Cílem byly objekty, které patří Hizballáhu, i dům, v němž Nasralláh bydlí.

Hizballáh je odpovědný za únos dvou izraelských vojáků, kteří padli do jeho rukou ve středu. Izrael pak zahájil širokou vojenskou ofenzívu na Libanon, v níž přišlo o život přes 60 Libanonců. Hizballáh reagoval střelbou raket na severní Izrael. [celá zpráva]

Nasralláh nezůstává dlouho na jednom místě a jeho přesuny jsou udržovány v tajnosti. Ve svém domě, který je v dobře střežené části libanonské metropole, v době útoku nebyl.

V televizi vyzval Libanonce, aby bojovali proti Izraeli, a Izraelcům a "jejich hloupé a nezkušené vládě" vzkázal: "Chtěli jste otevřenou válku, budete ji mít. Bude to válka na všech úrovních, od Haify dál." Oznámil také zničení jedné z izraelských válečných lodí, která z moře ostřeluje Bejrút. "Podívejte se na tu loď, která útočila na Bejrút. Bude hořet a potopí se před vašima očima," řekl.

Kvůli množství nevhodných příspěvků byla diskuse zrušena. Všem slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi v Libanonu budou převezeni do vlasti

Ministerstvo zahraničí ČR v pátek doporučilo českým občanům, kteří jsou v Libanonu, aby s okamžitou platností kontaktovali české velvyslanectví v Bejrútu...

Výběr článků

Načítám