Hlavní obsah

Bouřky a lijáky potrápily alpské země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN/VÍDEŇ/ ŘÍM

Prudké bouřky a vydatné deště způsobily v noci na pátek škody na řadě míst v Německu, Rakousku a v Itálii. Zatopeny byly stovky sklepů, na některých komunikacích blokuje dopravu stojící voda, zemina z podmáčených a sesutých svahů a vyvrácené stromy.

Článek

V centru Göppingenu v Bádensku-Württembersku velká voda zaplavila desítky podzemních garáží. Napilno měli i pracovníci technických služeb, kteří se ještě v ranních hodinách činili s odklízením bahna a štěrku z vozovek.

V Hamburku utrpělo ve čtvrtek v podvečer devět lidí lehká zranění poté, co do nich při fotbalu udeřil blesk a ve Stuttgartu zase elektrický výboj způsobil poruchu na železniční signalizaci.

Průtrž mračen postihla i sousední Rakousko, především západ země. Na ledovci v tyrolském Kaunertalu spadly dva stromy na tažné zařízení lanovky a ta se automaticky zastavila. Osm zahraničních turistů, čtyři Němce a čtyři Francouze, museli záchranáři dopravit na zem za pomoci vrtulníku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Dusno a tropické teploty uplynulých dnů vystřídaly také v Itálii lijáky a silný vítr, které například v Neapoli způsobily záplavy v řadě usedlostí a částečně paralyzovaly městskou dopravu. Také v Toskánsku bylo na několika místech přerušeno železniční spojení. Nedaleko Říma dokonce zabil blesk jednoho člověka. Další dvě zraněné osoby musely být převezeny do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám